Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Απορρίφθηκε αίτημα της VW στην Αυστραλία για μείωση προστίμου σχετικά με το dieselgate

  Μπορεί να έχει… πέσει με τα μούτρα στην ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το ένα I.D. μοντέλο μετά το άλλο, όμως το αμαρτωλό παρελθόν και το σκάνδαλο του dieselgate βασανίζει ακόμη την Volkswagen ανά τον κόσμο. Πρόσφατα απορρίφθηκε το αίτημα που είχε καταθέσει
η γερμανική εταιρεία για μείωση του προστίμου που είχε ορίσει ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας για την απάτη με τις εκπομπές των πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στη χώρα, το οποίο ανέρχεται στα 125 εκατ. δολάρια Αυστραλίας, περίπου δηλαδή στα 80 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Reuters, η Volkswagen είχε έρθει προηγουμένως σε συνεννόηση με την Αρχή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή ACCC (Australian Competition and Consumer Commission) της Αυστραλίας, ο οποίος είχε εισηγηθεί την επιβολή ενός κατώτερου προστίμου της τάξης των 75 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 58 εκατ. ευρώ). Φαίνεται όμως ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο της χώρας δεν βρήκε βάσιμα τα επιχειρήματα που έθεσε η γερμανική εταιρεία και απέρριψε το πρωτοφανές για τα χρονικά της χώρας υψηλό πρόστιμο των 125 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας.

   Η απάτη, την οποία έχει παραδεχθεί δημοσίως η ίδια η Volkswagen, βασιζόταν σε μία συσκευή που τοποθετούσαν στο εργοστάσιο σε συγκεκριμένα diesel μοντέλα, η οποία αναλάμβανε να μεταβάλει την λειτουργία του κινητήρα, όταν αυτός βρισκόταν σε συνθήκες μετρήσεων εκπομπών, με τέτοιο τρόπο που οι εκπεμπόμενοι ρύποι να εμφανίζονται πολύ μειωμένοι. Αντιθέτως, όταν το αυτοκίνητο κινείτο σε κανονικές συνθήκες οι εκπομπές, ιδίως των οξειδίων του αζώτου, εκτοξεύονταν σε πολλαπλάσιες τιμές από τις εργοστασιακές.

 

 

 

 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου