Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Ferrari αναμένεται το 2025

2019 Ferrari SF90 Stradale
  Φαίνεται πως η Ferrari βιάζεται να προλάβει τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ως προς την ηλεκτροκίνηση και έτσι, επισπεύδει την παρουσίαση του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της. Αν και πληροφορίες θέλανε το μοντέλο αυτό να κάνει
την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσία του κάποια στιγμή μετά το 2025, η στιγμή αυτή θα έρθει τελικά νωρίτερα. Σύμφωνα με σχετική δήλωση του στελέχους της Ferrari John Elkann σε πρόσφατη ομιλία του στους μετόχους της εταιρείας, ο ίδιος ανέφερε ότι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί τελικά το 2025. Κανένα στοιχείο σύμφωνα με το επερχόμενο αυτό μοντέλο δεν έχει δημοσιευθεί, πέραν μίας αίτησης για κατοχύρωση πνευματικών δικαιωμάτων που έχει καταθέσει η Ferrari για ένα σχέδιο αυτοκινήτου με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που θα μπορεί να φιλοξενήσει κάλλιστα ένα υβριδικής τεχνολογίας κινητήριο σύνολο, ενώ θα μπορεί να υποστηρίξει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

   Να σημειωθεί ότι η Ferrari εισήλθε στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την παρουσίαση το 2019 της υβριδικής SF90 Stradale που αποτέλεσε και το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει μέχρι τώρα η ιταλική εταιρεία.

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου