Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

Η Prodrive βγάζει σε παραγωγή μία έκδοση δρόμου του αγωνιστικού της από το Dakar Rally

   Το Hunter ήταν το αγωνιστικό αυτοκίνητο εκτός δρόμου της Prodrive το οποίο πήρε μέρος στο φετινό Dakar Rally που διεξήχθη στον περασμένο Ιανουάριο στη Σαουδική Αραβία, τερματίζοντας στην πέμπτη θέση γενικής κατάταξης στα χέρια του ισπανού οδηγού Nani Roma. Πρόσφατα, η

βρετανική εταιρεία αποφάσισε να δημιουργήσει μία έκδοση του σκληροτράχηλου μοντέλου που θα πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για να μπορεί να κινηθεί σε δημόσιους δρόμους και την οποία θα βγάλει σε παραγωγή. Το αγωνιστικό Hunter, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον πρώην διευθυντή του τμήματος σχεδίασης της Jaguar Ian Callum, θα δεχθεί πολλές αλλαγές προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για ικανότητα κυκλοφορίας σε δημόσιους δρόμους, όμως η μορφή του θα είναι αρκετά παρόμοια με αυτήν της πρωτότυπης αγωνιστικής έκδοσης. Στην έκδοση παραγωγής θα διατηρηθεί ο 3,5 λίτρων twin-turbo V6 κινητήρας του αγωνιστικού, ο οποίος, όμως, θα αποδίδει 500 ίππους, έναντι των 400 ίππων της αγωνιστικής έκδοσης.

    Στόχος της Prodrive είναι να δημιουργήσει ένα “desert hypercar” παραγωγής, του οποίου η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τα 1,18 εκατ. ευρώ. Οι δοκιμές του πρωτότυπου μοντέλου πάνω στο οποίο θα βασιστεί η έκδοση παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2021.

 

 


 

Πηγή: Autocar


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου