Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Δύο επιβαίνοντες σε Tesla σκοτώθηκαν σε τροχαίο τη στιγμή που κανένας δεν βρισκόταν στη θέση του οδηγού

   Τα αίτια ενός πρωτόγνωρου τροχαίου δυστυχήματος, ακόμη και για τα δεδομένα των ΗΠΑ, έχουν κληθεί να διαλευκάνουν οι Υπηρεσίες αρμόδιες για την οδική ασφάλεια NHTSA και NTSB της χώρας. Το συγκεκριμένο τροχαίο προκλήθηκε στις 19 Απριλίου 2021, όταν ένα Tesla Model S προσέκρουσε
σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πυροσβέστες που κατέφθασαν στο σημείο, αφού έσβησαν τις φλόγες στις οποίες είχε τυλιχθεί το όχημα, αντιλήφθηκαν δύο νεκρά άτομα στο εσωτερικό του, όμως η έκπληξη ήταν ότι κανένα από τα δύο αυτά άτομα δεν καθόταν στη θέση του οδηγού. Η πιο λογική εξήγηση φαίνεται να είναι ότι ένα από τα δύο άτομα θα έθεσε σε λειτουργία το Autopilot και θα άλλαξε θέση εν κινήσει, αν και ο ίδιος ο Elon Musk δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι την ώρα του δυστυχήματος το Autopilot του συγκεκριμένου Tesla Model S δεν ήταν ενεργοποιημένο.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ονομασία Autopilot από μόνη της θυμίζει τα αντίστοιχα συστήματα των αεροσκαφών που είναι πραγματικά αυτόματοι πιλότοι, ενώ το ομώνυμο σύστημα της Tesla αποτελεί απλά ένα σύστημα υποβοήθησης οδήγησης, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες των Tesla να παραπλανούνται και να υπερεκτιμούν τις δυνατότητες του συγκεκριμένου συστήματος. Βέβαια τα εγχειρίδια της εταιρείας κάνουν αυστηρή σύσταση στους οδηγούς να έχουν τα χέρια τους στο τιμόνι και την προσοχή τους στο δρόμο καθ’ όλη τη διάρκεια που είναι ενεργοποιημένο το Autopilot.

 

 


 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου