Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Νέο εργοστάσιο της Porsche στη Γερμανία θα παράγει δικές της υψηλών επιδόσεων μπαταρίες

   Με την παρουσίαση ολοένα και περισσότερων ηλεκτρικών μοντέλων, η ζήτηση για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων θα παρουσιάσει αυξητική τάση στο εγγύς μέλλον, με τις περισσότερες ευρωπαϊκές εταιρείες να εξαρτώνται κυρίως από προμηθεύτριες εταιρείες της
Ασίας. Η Porsche θα προμηθευτεί μπαταρίες για τα μοντέλα της από την Volkswagen, ως μέλος του VW Group, όμως σχεδιάζει να ξεκινήσει να παράγει μόνη της και τις δικές της μπαταρίες. Για το λόγο αυτό θα κατασκευάσει ένα εργοστάσιο αποκλειστικά για παραγωγή μπαταριών στην πόλη Tuebingen της Γερμανίας.

   Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παραγωγή “μπαταριών υψηλών επιδόσεων” που θα εξοπλίζουν τα κορυφαίων επιδόσεων μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Porsche. Αυτές θα διαθέτουν ανόδια σιλικόνης, αντί για ανόδια γραφίτη που χρησιμοποιούν όλες οι μπαταρίες σήμερα. Αυτό το χαρακτηριστικό θα δίνει τη δυνατότητα στις μπαταρίες υψηλών επιδόσεων της Porsche να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και άνω των 75οC, όταν οι κοινές σημερινής τεχνολογίας μπαταρίες δύσκολα μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά πάνω από τους 46οC. Επίσης, η χημεία κυψελών που θα υιοθετηθεί στις μπαταρίες αυτές θα αυξήσουν την πυκνότητα φόρτισής τους, ενώ θα μειώσει και το χρόνο φόρτισης.

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου