Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Νέα δήλωση του Akio Toyoda κατά της απαγόρευσης πώλησης αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

   Ο Akio Toyoda, ο Πρόεδρος της Toyota Motor Corporation, αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους ανθρώπους της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας σήμερα, ο οποίος δεν διστάζει να πει την γνώμη του, ακόμη και αν αυτή είναι αντίθετη με πολλές κρατικές αποφάσεις. Για μία ακόμη φορά
εξέφρασε την ανησυχία και τους προβληματισμούς που εγείρει η απόφαση που έλαβε η χώρα του να απαγορεύσει σε λίγα χρόνια την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυτή τη φορά ως Πρόεδρος του Ιαπωνικού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων JAMA. Ο κ. Toyoda ανέφερε συγκεκριμένα ότι η Ιαπωνία «θα χάσει μέρος της δύναμής της», αν τελικά γίνει κάτι τέτοιο, ενώ η χώρα θα πρέπει να «διευρύνει τις τεχνολογικές επιλογές που διαθέτει» και «οι κανονισμοί και οι νομοθεσίες θα πρέπει να ακολουθήσουν αργότερα». Επίσης, ο Πρόεδρος της Toyota ανέφερε ότι τι στιγμή που τα περισσότερα αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία εξάγονται σε τρίτες χώρες, θα πρέπει αυτό να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιτραπεί στις ενδοχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες η δυνατότητα να συνεχίσουν να παράγουν αυτοκίνητα με βενζινοκινητήρες ή πετρελαιοκινητήρες.

   Να σημειωθεί ότι ο κ. Toyoda προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις ως Πρόεδρος του JAMA, προφανώς μεταφέροντας τις ανησυχίες και των υπόλοιπων ιαπώνων κατασκευαστών αυτοκινήτων, μιας και μικρότερες εταιρείες μπορεί να μην προλάβουν να προσαρμοστούν το ίδιο γρήγορα στα νέα δεδομένα που επιβάλει η ηλεκτροκίνηση, όσο άλλες μεγαλύτερες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Toyota.

  

 

 

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου