Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

19-χρονος χάκαρε 25 Tesla αποκτώντας πρόσβαση στον έλεγχό τους

   Μέσα από παλαιότερα δημοσιεύματα στο AutoNewsPosts, είχε γίνει λόγος για απομακρυσμένη πρόσβαση στα αυτοκίνητα παρεμβαίνοντας στον έλεγχο αυτών, κάτι που είχε ανακοινώσει η ίδια η CIA, αλλά και ακαδημαϊκές έρευνες. Πρόσφατες αναρτήσεις στο Twitter ενός 19-χρονου
γερμανού hacker ήρθαν να επιβεβαιώσουν πανηγυρικά τα παραπάνω. Ο David Colombo ισχυρίζεται ότι κατάφερε να διεισδύσει στα ηλεκτρονικά συστήματα 25 διαφορετικών Tesla αυτοκινήτων εβρισκόμενα σε 13 διαφορετικές χώρες, λαμβάνοντας τον πλήρη έλεγχο αυτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το κατάφερε χρησιμοποιώντας κάποια API κλειδιά, αλλά και λογισμικό τρίτων, και όχι εκμεταλλευόμενος κάποιο ευάλωτο σημείο στα συστήματα ασφάλειας που διαθέτουν τα αυτοκίνητα αυτά, αλλά κάποιες συγκεκριμένες ενέργειες των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων. Αν και οι τελευταίες αναρτήσεις του 19-χρονου δεν κάνουν πια λόγο για πλήρη ανάκτηση του ελέγχου των αυτοκινήτων, τουλάχιστον ως προς την επιτάχυνση και την κατευθυντικότητα αυτών, όμως εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι τα οχήματα που χάκαρε θα μπορούσαν να βρεθούν σε πολύ επικίνδυνη κατάσταση από κακόβουλα άτομα.

   Ο David Colombo ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με υπεύθυνους και τεχνικούς της Tesla, προκειμένου να επεξεργαστούν το συγκεκριμένο θέμα και να επιλυθεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό πρόβλημα.


 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου