Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Φέτος θα παρουσιαστεί το τελευταίο μοντέλο της Lamborghini που θα κινείται αποκλειστικά από ΚΕΚ

Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae
    H Lamborghini έχει ήδη ανακοινώσει ότι προτίθεται μέσα στο δεύτερο μισό της δεκαετίας μας να διαθέτει μία γκάμα μοντέλων που θα αποτελείται αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Όμως για αυτούς που επιθυμούν ακόμη να αγοράσουν μία καινούργια Lamborghini κινούμενη μόνο από
έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, χωρίς κανένα ηλεκτρικό “συμπλήρωμα”, στενεύουν πολύ τα περιθώρια. Σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του CEO της ιταλικής εταιρείας Stephan Winelmann, το 2022 θα είναι η τελευταία χρονιά που η Lamborghini θα πουλάει μοντέλα της εξοπλιζόμενα αποκλειστικά και μόνο με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ο κ. Winelmann ανέφερε επίσης, ότι μέσα στη χρονιά που διανύουμε θα παρουσιαστούν τέσσερα νέα μοντέλα, χωρίς να αναφέρει ποια είναι αυτά και πότε θα παρουσιαστούν. Πιθανότατα ένα εξ αυτών να είναι ο αντικαταστάτης την Aventador, μετά και την τελευταία έκδοση αυτής, την Aventador Ultimae, που θα είναι και το τελευταίο αυτοκίνητο που θα κατασκευάσει η Lamborghini με V12 κινητήρα.

   Η ιταλική εταιρεία έχει ήδη επενδύσει 1,5 δις ευρώ για τον σχεδιασμό και κατασκευή των επερχόμενων plug-in υβριδικών μοντέλων της που θα κάνουν την εμφάνισή τους από το 2023, ενώ η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Lamborghini αναμένεται το 2025.

 

 

  

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου