Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Ακόμη πληρώνει εκατομμύρια σε συμβιβασμούς η VW στις ΗΠΑ για το dieselgate του 2015

   Μπορεί να έχουν περάσει επτά χρόνια, αλλά οι αμερικανοί δεν φαίνεται να ξεχνούν έτσι εύκολα την απάτη που είχε στήσει η Volkswagen με τα diesel της το 2015. Πρόκειται για το γνωστό “dieselgate” σκάνδαλο, όπου η γερμανική εταιρεία είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό
στους πετρελαιοκινητήρες της που εξαπατούσε τις Αρχές, αφού, όταν το αυτοκίνητο υποβαλλόταν σε μετρήσεις καυσαερίων, αναλάμβανε να μεταβάλλει την λειτουργία του κινητήρα και των φίλτρων έτσι, ώστε οι εκπομπές να εμφανίζονται πολύ χαμηλότερες από τις πραγματικές. Αν και η Volkswagen έχει ήδη συμφωνήσει σε πρόστιμο μεγαλύτερο των 20 δις δολαρίων με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, και ενώ δήλωνε ότι δεν πρόκειται να αποζημιώσει κανέναν άλλο πέραν των ομοσπονδιακών αρχών της χώρας, πρόσφατα ήρθε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Πολιτεία του Ohio. Ο λόγος είναι ότι η εν λόγω Πολιτεία των ΗΠΑ είχε μηνύσει την Volkswagen για το παράνομο λογισμικό στους diesel κινητήρες της, και μάλιστα για ενημερώσεις αυτού που γινόντουσαν μετά την πώληση του αυτοκινήτου.

   Το ποσό που τελικά η Volkswagen συμφώνησε να καταβάλει ως αποζημίωση στο Ohio είναι 3,5 εκατ. δολάρια, με τις αρχικές αξιώσεις από πλευράς της συγκεκριμένης Πολιτείας να είναι στα 127 δις δολάρια ανά έτος.

  

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου