Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Το πιο… απομακρυσμένο test-drive κατάφερε η Sony σε συνεργασία με τη Vodafone (+video)

   H Sony εξελίσσει το πρώτο της μοντέλο, ένα πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο έχει παρουσιάσει ήδη σε πρωτότυπη μορφή με την ονομασία Vision-S 01 Concept. Το αυτοκίνητο, το οποίο βρίσκεται για δοκιμές στο Aldenhoven της Γερμανίας, κατάφεραν να οδηγήσουν υπεύθυνοι
της εταιρείας από το Τόκιο, βρισκόμενοι 9.363 χλμ. μακριά από αυτό, χρησιμοποιώντας μία τιμονιέρα ακριβώς ίδια με αυτή που χρησιμοποιούν οι παίκτες στα παιχνίδια εξομοίωσης οδήγησης και φυσικά τρεις οθόνες προβολής. Σημαντικά στοιχεία στο όλο εγχείρημα αποτέλεσε η ταχύτατη 5G σύνδεση που εξασφάλισε η Vodafone, καθώς και η απουσία καθυστερήσεων στα τηλεματικά συστήματα του Vision-S 01. Φυσικά σε όλη τη διάρκεια του ιδιαίτερου αυτού test-drive υπήρχε άτομο στην θέση του οδηγού για παν ενδεχόμενο και η οδήγηση έγινε μέσα σε πίστα δοκιμών. Η μέγιστη ταχύτητα που κατάφερε να αναπτύξει ο οδηγός από το Τόκιο οδηγώντας απομακρυσμένα το αυτοκίνητο στην Γερμανία ήταν 61 χ.α.ώ.

   Η ιδιαίτερη αυτή δοκιμή έγινε στα πλαίσια ενός προγράμματος δημιουργίας σταθερής εκπομπής ιδιαίτερα μεγάλων αρχείων δεδομένων video σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου