Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Η Mazda πατεντάρισε τα σχέδια για ένα πισωκίνητο μοντέλο με wankel κινητήρα

   Πάνε ήδη 10 χρόνια από τον τερματισμό της παραγωγής του τελευταίου σπορ κουπέ μοντέλου με περιστροφικό κινητήρα της Mazda, του RX-8, και οι φήμες για την επιστροφή ενός τέτοιου μοντέλου ξαναζωντάνεψαν μετά την πρόσφατη κατάθεση αιτήματος κατοχύρωσης πνευματικών
δικαιωμάτων που υπέβαλε η ιαπωνική εταιρεία. Στα σχέδια φαίνεται ξεκάθαρα ότι αυτά αφορούν ένα σπορ κουπέ πισωκίνητο μοντέλο με κινητήρα wankel και υβριδική τεχνολογία. Μάλιστα, ο κινητήρας αποτελείται από τρεις ρότορες, θυμίζοντας τον κινητήρα του Cosmo από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Βέβαια, η κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων ενός μοντέλου δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι αυτό θα φτάσει κάποια στιγμή στην γραμμή παραγωγής. Δείχνει, όμως, ότι η Mazda δεν έχει χάσει το ενδιαφέρον της γύρω από αυτήν την κατηγορία, ενώ ως προς τους περιστροφικούς κινητήρες έχει ανακοινώσει ήδη ότι θα τοποθετήσει έναν στην νέα γενιά του ηλεκτρικού MX-30 που θα παρουσιαστεί φέτος.

   Όμως, ο συγκεκριμένος περιστροφικός κινητήρας δεν θα εμπλέκεται στην κίνηση του μοντέλου, κάτι που θα κάνει αποκλειστικά ο ηλεκτροκινητήρας, αλλά θα λειτουργεί ως γεννήτρια παραγωγής ρεύματος για να φορτίζει την μπαταρία, όταν αυτή αδειάζει, αυξάνοντας ουσιαστικά την αυτονομία του οχήματος.



 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου