Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

H BMW δεν επενδύει στις μπαταρίες λιθίου λόγω της αβέβαιης μελλοντικής πορείας τους στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων

   Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές στο AutoNewsPosts, όλες οι εταιρείες γνωρίζουν πολύ καλά τα προβλήματα των μπαταριών ιόντων λιθίου, κυρίως στην χρήση τους, αλλά και στον σχεδιασμό τους σε ένα αυτοκίνητο, αλλά λίγες βγαίνουν δημόσια να τα πούνε. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί
και η BMW πλέον, μετά από μία πρόσφατη δήλωση του οικονομικού υπεύθυνου της εταιρείας Nicolas Peter που δημοσίευσε το Reuters. Ως γνωστόν, οι ανταγωνίστριες της BMW γερμανικές Daimler και Volkswagen, αν και έχουν ήδη ποσοστά ιδιοκτησίας σε σημερινούς προμηθευτές μπαταριών, έχουν ξεκινήσει ήδη την κατασκευή δικών τους εργοστασίων κατασκευής μπαταριών ιόντων λιθίου στην Γερμανία. Η Daimler κατασκευάζει ήδη οκτώ εργοστάσια και η Volkswagen έξι, τα οποία θα παράγουν τις μπαταριές που θα εξοπλίζουν τα μελλοντικά τους πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα. Πρόκειται για ιδιαίτερα μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες, όμως, σύμφωνα με την BMW ενέχουν μεγάλο ρίσκο για το αν θα προβούν τελικά οικονομικά συμφέρουσες. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κ. Peter δεν έχουμε φτάσει στο σημείο εκείνο που να μπορούμε να πούμε ποιά ακριβώς τεχνολογία θα κυριαρχήσει στην ηλεκτροκίνηση τα επόμενα 10 με 15 χρόνια. Για το λόγο αυτό ο ίδιος κρίνει ότι το οικονομικό ρίσκο από την κατασκευή ιδιόκτητων εργοστασίων κατασκευής μπαταριών είναι ιδιαίτερα υψηλό, και η εταιρεία του θα πρέπει τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον να συνεχίσει να προμηθεύεται τις μπαταριές για τα μοντέλα της.

   Πρόκειται για μία ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση από τα ίδια τα χείλη του οικονομικού υπεύθυνου της BMW που κρίνει το μέλλον των μπαταριών ιόντων λιθίου να είναι αβέβαιο στην ηλεκτροκίνηση, λόγω προφανώς των προβλημάτων τους, όταν ήδη ανακοινώνονται διαφορετικής τεχνολογίας μπαταρίες να εξελίσσονται ήδη, όπως επίσης να εξελίσσεται και η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

  

 

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου