Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Η Hyundai θα συνεχίσει την εξέλιξη των δικών της κινητήρων εσωτερικής καύσης

   Την περίοδο των Χριστουγέννων υπήρξαν δημοσιεύματα από νοτιοκορεάτικα Μέσα, συγκεκριμένα τα Business Korea και The Korea Economic Daily, τα οποία έκαναν λόγο για το ότι η Hyundai αποφάσισε να κλείσει το Τμήμα της Έρευνας και Εξέλιξης που ειδικεύεται στους κινητήρες
εσωτερικής καύσης, τερματίζοντας με τον τρόπο αυτό την περαιτέρω εξέλιξή τους. Οι πληροφορίες, όμως, αυτές φαίνεται να είναι αναληθείς, μετά από απάντηση που πήρε το Motor1 σχετικά με το θέμα αυτό. Συγκεκριμένα, ο Senior Group Manager της Hyundai Motor America Michael Stewart, δήλωσε ότι ο όμιλος Hyundai Motor Group βεβαιώνει ότι δεν σταματά την εξέλιξη των κινητήρων του, μένοντας πιστός στη δέσμευσή του να μπορεί να διαθέτει μία μεγάλη γκάμα επιλογών για κινητήρες σε όλους τους πελάτες του ανά τον κόσμο, από ιδιαίτερα αποδοτικούς κινητήρες, μέχρι μηδενικών εκπομπών ηλεκτροκινητήρες.

   Η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να γίνει μία μάρκα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων για την Ευρωπαϊκή αγορά, όχι νωρίτερα από το 2035, όπου η Ε.Ε. έχει ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσει την πώληση νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, ενώ από το 2040 θα πουλά μόνο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα στις περισσότερες αγορές παγκοσμίως.

 


 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου