Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

LG και Magna συνεργάζονται για την παραγωγή μερών ηλεκτρικών αυτοκινήτων

    Οι εταιρείες LG και Magna International ανακοίνωσαν τη σύναψη μίας νέας συνεργασίας μεταξύ τους, με σκοπό τον σχεδιασμό και παραγωγή διαφόρων εξαρτημάτων που είναι σημαντικά για την κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων αυτοκινήτων. Η κοινοπραξία που θα δημιουργηθεί για
τον σκοπό αυτό τον Ιούλιο του 2021 θα ονομάζεται LG Magna e-Powertrain και σε αυτήν θα συμμετέχει η LG με ποσοστό 51% και η Magna International αντίστοιχα με 49%. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν σε αυτήν θα φτάσουν το 1 δις δολάρια. Η νέα αυτή εταιρεία θα παράγει ηλεκτροκινητήρες για αυτοκίνητα, φορτιστές και ηλεκτρικούς μετατροπείς, ενώ απώτερος σκοπός της θα είναι ο συνδυασμός των τριών αυτών μερών σε μία μονάδα, γνωστή και ως σύστημα e-axle. Σύμφωνα με το Reuters, η έδρα της LG Magna e-Powertrain θα είναι στο Incheon της Ν. Κορέας, με γραφεία επίσης στην Κίνα και στις ΗΠΑ, όπου θα απασχοληθεί προσωπικό και από τις χώρες αυτές.

   Στην συγκεκριμένη συνεργασία, θα αξιοποιηθεί στο έπακρο η προηγμένη τεχνογνωσία της Magna σε συστήματα μετάδοσης κίνησης, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και το παγκόσμιο δίκτυο πελατών της, και η εμπειρία της LG σε εξέλιξη τμημάτων για ηλεκτροκινητήρες και ηλεκτρικών μετατροπέων.

 

 

 

 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου