Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

H Honda δεν θα πουλάει στην Ευρώπη μοντέλα με κινητήρες αποκλειστικά πετρελαίου και βενζίνης από το 2023

   Σύμφωνα με τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Honda Ian Howells, η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να πουλάει στην ευρωπαϊκή αγορά αποκλειστικά μοντέλα με υβριδική τεχνολογία ή πλήρως ηλεκτρικά από το 2023. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό και τα υβριδικά μοντέλα να σταματήσουν να
διατίθενται από το 2035, αν τελικά ισχύσουν τα μελλοντικά μέτρα που έχουν ανακοινωθεί. Ο ανώτερος αντιπρόεδρος της Honda δήλωσε επίσης στο βρετανικό Autocar, ότι εκτός από τα πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες, υπάρχουν ακόμη και άλλες τεχνολογίες μηδενικών ρύπων που μπορούν να εφαρμοστούν στα αυτοκίνητα, όπως τα e-fuels, η βιομάζα, το υδρογόνο, ακόμη και σε κάποιο βαθμό τα συμβατικά καύσιμα.

   Αν και η Honda φαίνεται να στηρίζει την ηλεκτροκίνηση, το συνολικό κόστος παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρίες αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους ο κ. Howells δεν βλέπει τη συγκεκριμένη μορφή μετακίνησης μηδενικών ρύπων ως την άμεση λύση για την μείωση των εκπομπών άνθρακα από την αυτοκίνηση. Ο ίδιος τονίζει ότι το κόστος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με μπαταρίες είναι από 30% έως και 50% υψηλότερο σε σχέση με ένα συμβατικό μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ακόμη και από ένα υβριδικό.

 

 

 

 

Πηγή: Autocar


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου