Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

H Kawasaki εξελίσσει υβριδικό σύστημα για μοτοσικλέτες (+video)

      Αν και κάποιες εταιρείες μοτοσικλετών έχουν παρουσιάσει ήδη πλήρως ηλεκτρικά δίτροχα μοντέλα τους, καμία δεν προχώρησε σε κατασκευή, έστω και πρωτότυπου μοντέλου, υβριδικής τεχνολογίας. Πλέον η Kawasaki είναι η πρώτη στον κόσμο που αποκαλύπτει ότι εργάζεται πάνω σε μία
υβριδικής τεχνολογίας μοτοσικλέτα, η οποία θα διαθέτει έναν βενζινοκινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα μαζί με τις απαραίτητες μπαταρίες. Σκοπός του συγκεκριμένου συστήματος θα είναι να γίνεται αποκλειστική χρήση του βενζινοκινητήρα σε οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα αναλαμβάνει μόνος του την κίνηση του μοντέλου σε αστικό περιβάλλον, όπου και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας θα μπορεί να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο τα συνεχή και επαναλαμβανόμενα φρεναρίσματα. Τέλος, η παράλληλη χρήση, τόσο του ηλεκτροκινητήρα, όσο και του βενζινοκινητήρα θα είναι δυνατή σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές, όπου ο οδηγός συνήθως χρειάζεται την μέγιστη ιπποδύναμη της μοτοσικλέτας του.

   Αν και η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει την υιοθέτηση ενός τέτοιου υβριδικού συστήματος κίνησης σε κάποιο από τα μοντέλα παραγωγής της, σίγουρα υπάρχουν αρκετά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν σε μία τέτοια περίπτωση, όπως η διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα και η βέλτιστη τοποθέτηση του ηλεκτροκινητήρα και των μπαταριών προκειμένου να μην δημιουργούν πρόβλημα στην οδηγική συμπεριφορά της μοτοσικλέτας.

 

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου