Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Οι οδηγοί δείχνουν υπέρμετρη εμπιστοσύνη στα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης αυξάνοντας τον κίνδυνο να εμπλακούν σε ατύχημα

  Πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού οργανισμού οδικής ασφάλειας IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) και του AgeLab του Πανεπιστημίου MIT, είχε ως αντικείμενο την επίδραση των συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης στον μέσο οδηγό. Στην συγκεκριμένη έρευνα πήραν

μέρος 20 εθελοντές κάτοικοι της Μασαχουσέτης, οι οποίοι για περισσότερο από έναν μήνα οδηγούσαν δέκα Land Rover Range Rover Sport εξοπλισμένα με ενεργητικό cruise control (ACC) και δέκα Volvo S90 εξοπλισμένα, τόσο με ACC, όσο και με Pilot Assist, με το τελευταίο να μπορεί να διατηρεί το όχημα εντός της λωρίδας κυκλοφορίας του. Ο τρόπος οδήγησης των 20 εθελοντών καταγραφόταν συνεχώς σε όλες τις μετακινήσεις τους το χρονικό διάστημα της έρευνας.

   Τα αποτελέσματα στα οποία κατέληξαν οι υπεύθυνοι της έρευνας είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μάλιστα ανησυχητικά. Και αυτό γιατί οι οδηγοί μετά από λίγο καιρό και αφού εξοικειωνόντουσαν με τα αυτοκίνητα και τα συστήματά τους, έδειχναν να μην προσέχουν στο δρόμο, όσο θα έπρεπε, προσφεύγοντας συχνά σε διάφορες ενέργειες, άσχετες με την οδήγηση, που αποσπούσαν εντελώς την προσοχή τους. Και αυτό γιατί έδειχναν υπέρμετρη εμπιστοσύνη στα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης οδήγησης.

   Ως γνωστόν, τα συγκεκριμένα συστήματα μπορούν σε συγκεκριμένες συνθήκες όντως να σώσουν το αυτοκίνητο από μία δύσκολη κατάσταση στο δρόμο, όμως πάντα κάτω από πολλές προϋποθέσεις. Για το λόγο αυτό ακόμη και οι ίδιοι οι κατασκευαστές δηλώνουν ρητά ότι ο οδηγός θα πρέπει πάντα να βρίσκεται σε εγρήγορση, να έχει τα χέρια του στο τιμόνι και να μην αποσπά την προσοχή του από τον δρόμο μπροστά του και γύρω του.

 

 


 

 

Πηγή: IIHS


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου