Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020

Η Hyundai αγόρασε το 80% της Boston Dynamics

    H Hyundai Motor Group αγόρασε πρόσφατα το πλειοψηφικό πακέτο του 80% των μετοχών της εταιρείας ρομποτικής τεχνολογίας Boston Dynamics από την Soft Bank Group. Η τελευταία εξακολουθεί να διατηρεί το 20% των μετοχών της Boston Dynamics της οποίας η αξία
πλέον ανέρχεται στα 1,1 δις δολάρια. H γνωστή εταιρία ρομποτικής θα συνεχίσει να εξελίσσει προηγμένα ρομπότ για μελλοντική εμπορική χρήση, ενώ η Hyundai θα εκμεταλλευτεί τις προηγμένες τεχνολογίες της Boston Dynamics χρησιμοποιώντας αυτές στα αυτόνομης οδήγησης μοντέλα της, κυρίως όσες έχουν να κάνουν με την ικανότητα αντίληψης του γύρω περιβάλλοντος, προκειμένου να μπορεί να επιτευχθεί η πλοήγηση των οχημάτων με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και στον τομέα παραγωγής εξαρτημάτων για ρομπότ, καθώς και σε λύσεις για smart logistics.

    Τέλος, το γεγονός ότι η Boston Dynamics διαθέτει εγκαταστάσεις την Βοστόνη και στην Silicon Valley, δίνει την ευκαιρία στην Hyundai να έχει πρόσβαση σε υποψήφιους υπαλλήλους υψηλής τεχνολογικής κατάρτισης και ανερχόμενων ταλέντων, όπως και να μπορεί να χρηματοδοτήσει μελλοντικούς συνεργάτες της.

 

 

 


Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου