Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Τα συνδικάτα εργαζομένων αντιτίθενται στην κατασκευή του νέου εργοστασίου στην Τουρκία


   Η Volkswagen είχε αποφασίσει να κατασκευάσει ένα νέο της εργοστάσιο στην Τουρκία, μία επένδυση συνολικού ύψους περίπου 1,25 δις ευρώ, φαίνεται, όμως, ότι η πρόσφατη στρατιωτική εισβολή της τελευταίας στην Συρία και η κοινωνική κατακραυγή απέναντι σε αυτήν,
ώθησε την γερμανική εταιρεία να ανακοινώσει πριν λίγο καιρό, ότι θα αναβάλει την κατασκευή του εργοστασίου αυτού. Η τελική απόφαση θα παρθεί στην προγραμματισμένη συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου της Volkswagen στα μέσα του τρέχοντος μήνα, κάτι που ώθησε τα εργατικά συνδικάτα του VW Group να προσπαθήσουν να πιέσουν από την πλευρά τους για το συγκεκριμένο θέμα. Όπως δήλωσε στο Bloomberg ο πρόεδρος του συμβουλίου παγκόσμιου σχεδιασμού και μέλος του εποπτικού συμβουλίου κ. Bernd Osterloh, οι πρόεδροι των συνδικάτων εργαζομένων όλων των εταιρειών του ομίλου της Volkswagen αποκηρύσσουν οποιαδήποτε προοπτική δημιουργίας ενός εργοστασίου στην Τουρκία, όσο αυτή προσπαθεί να πετύχει πολιτικούς της στόχους με χρήση βίας και στρατιωτικών μέσων.

   Η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου στην Τουρκία δεν φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερα πρωτεύουσα ανάγκη για την Volkswagen, μιας και η παραγωγή αυτού μπορεί να μοιραστεί σε άλλα εργοστάσια της τελευταίας, όπως αυτό της Σλοβακίας.


      






Πηγή: Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου