Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

H Fiat Chrysler Automobiles εξελίσσει έναν νέο εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα


   Την φημολογία ότι η Fiat Chrysler Automobiles εξελίσσει έναν νέο εξακύλινδρο σε σειρά υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης έρχεται να επιβεβαιώσει το Moparinsiders. Σε πρόσφατο δημοσίευμα του τελευταίου, εμφανίζεται το σχέδιο που κατέθεσε η FCA US LLC στον
οργανισμό κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ (U.S. Patent Office) με αριθμό 10.247.142, που αφορά τον νέο αυτό κινητήρα με κωδική ονομασία GME-T6 (Global Medium Engine Turbo-6), ο οποίος διαθέτει ένα νέου σχεδιασμού σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων. Ο GME-T6 είναι παρόμοιος με τον τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο GME-T4 του ιταλο-αμερικανικού ομίλου, μεγαλωμένος κατά δύο επιπλέον κυλίνδρους.

   Ο νέος αυτός εξακύλινδρος κινητήρας πιστεύεται ότι θα μπορεί να διατεθεί σε πολλές εκδόσεις, τόσο για τα ευρωπαϊκά μοντέλα, όσο και για τα αμερικάνικα του ομίλου FCA, ενώ θα διαθέτει την τεχνολογία eBooster που αναμένεται να αυξάνει την ιπποδύναμη κατά 25%, ενώ θα εξαλείφει το φαινόμενο του turbo lag. Σύμφωνα με το Moparinsiders, oι εκδόσεις του GME-T6 θα ξεκινούν από τους 360 ίππους, με την κορυφαία να αποδίδει περισσότερους από 500 ίππους. Η τελευταία αναμένεται να αντικαταστήσει τον σημερινό HEMI V8 των 7,0 λίτρων.


      







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου