Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

H Bugatti ζητά τη βοήθεια της VW για ένα νέο ηλεκτρικό 4-θέσιο μοντέλο

Bugatti Galibier Concept

   Η Bugatti βλέπει και αυτή την εμπορική πορεία των κινητήρων εσωτερικής καύσης να φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος της, με τον W16 των 8 λίτρων που κοσμεί την Chiron, καθώς και το προηγούμενο μοντέλο της την Veyron, να φαντάζει πλέον ως “δεινόσαυρος”. Για το λόγο αυτό, και σύμφωνα
με δήλωση του διευθύνοντα σύμβουλου Stephan Winkelman στο Bloomberg, γαλλική εταιρεία βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την Volkswagen για την δημιουργία ενός δεύτερου μοντέλου. Αυτό πιθανότατα θα είναι ένα GT ή ένα crossover, με πλήρως ηλεκτρική τεχνολογία και δυνατότητα φιλοξενίας έως και τεσσάρων επιβατών. Ο βασικός λόγος που η Bugatti στρέφεται στην μαμα Volkswagen, είναι ότι η μικρή γαλλική εταιρεία της οποίας η ετήσια παραγωγή βρίσκεται στα περίπου 100 αυτοκίνητα, δεν μπορεί να διαθέσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την κατασκευή μιας νέας γραμμής παραγωγής.

   Να σημειωθεί ότι η κερδοφορία της Bugatti ξεκίνησε ουσιαστικά με την έναρξη των πωλήσεων της Chiron, μιας και σύμφωνα με άρθρο του Business Insider το 2013, για κάθε καινούργια Veyron που πουλιώταν, η Bugatti “έμπαινε μέσα” περίπου 5,63 εκατ. ευρώ.


      






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου