Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ο Λευκός Οίκος εξετάζει προσεκτικά την πορεία της πιθανής συγχώνευσης FCA και PSA


   H πιθανή συγχώνευση του αμερικανο-ιταλικού ομίλου Fiat Chrysler Automobiles με τον γαλλικό PSA έχει τραβήξει την προσοχή και του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ. Σύμφωνα με δήλωση του σύμβουλου επί των οικονομικών θεμάτων του Λευκού Οίκου Larry Kudlow στο
Bloomberg, η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρατηρεί την πορεία των συνομιλιών, και το όποιο θετικό αποτέλεσμα αυτών, πολύ πολύ προσεκτικά, ενώ ο Πρόεδρος δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα ακόμη γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Ο κ. Kudlow τόνισε ότι οι ΗΠΑ δεν “φοβούνται” να συνάψουν επιχειρηματικές συμφωνίες με πολυεθνικές εταιρείες. Όταν ο ίδιος ρωτήθηκε σχετικά με το 19,5% των μετοχικών ψήφων που κατέχει η κινεζική Dongfeng στον όμιλο PSA, απάντησε ότι ο Λευκός Οίκος είναι σε επαγρύπνηση σχετικά με την εμπλοκή κινεζικής εταιρείας στην εν λόγω πιθανή συγχώνευση, σε σχέση και με την πρόσφατη κατάσταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

   Ο οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι έτοιμη να χαιρετήσει μία καλή επιχειρηματική συμφωνία, ελπίζοντας ότι μέσω αυτής θα αυξηθεί η παραγωγή εντός των συνόρων της χώρας, χρησιμοποιώντας περισσότερα εργοστάσια και εργαζόμενους στις ΗΠΑ.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου