Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

S. Keogh: Έρχεται το τέλος της “εποχής των SUV”

VW ID Space Vizzion Concept

   H “μόδα των SUV” έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια τις απαιτήσεις των καταναλωτών, που όλο και περισσότεροι θέλουν να αποκτήσουν ένα ψηλό όχημα με “άγριο” παρουσιαστικό που να παραπέμπει σε εκτός δρόμου χαρακτήρα, χωρίς απαραίτητα να διαθέτει τα μηχανικά μέσα
για κάτι τέτοιο, αφού σπάνια έως ποτέ δεν πρόκειται να απαιτηθούν από τον ιδιοκτήτη του τέτοιες ικανότητες. Φαίνεται, όμως, ότι η μόδα αυτή θα έρθει και θα παρέλθει, όπως άλλωστε γίνεται πάντα, με τον διευθυντή της Volkswagen στις ΗΠΑ Scott Keogh να διαβλέπει ήδη αυτήν την… μετά SUV εποχή. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Keogh στο Roadshow στα πλαίσια της πρόσφατης Διεθνούς Έκθεσης του Λος Άντζελες, ο ίδιος δήλωσε ότι μία “εξέγερση” ενάντια στα SUV και στα crossover μοντέλα θα συμβεί σύντομα, κάτι για το οποίο η Volkswagen είναι έτοιμη, όπως άλλωστε είναι έτοιμη για οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

   Ο κ. Keogh έφερε ως παράδειγμα τα πλήρως ηλεκτρικά πρωτότυπα ID Buzz, ID Buggy και ID Space Vizzion, τα οποία βασίζονται όλα στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen, αποτελώντας ουσιαστικά τρία διαφορετικά μοντέλα μεταξύ τους, ένα van, ένα μικρό εκτός δρόμου μοντέλο και ένα wagon αντίστοιχα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης.


      






Πηγή: Roadshow

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου