Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Η Volvo χρησιμοποιεί πρώτη τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση της προέλευσης του κοβαλτίου στις μπαταρίες της


   H Volvo είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί την ιδιαίτερα προηγμένη, και σχεδόν απαραβίαστη από χάκερς, τεχνολογία blockchain, προκειμένου κάθε πελάτης της να γνωρίζει επ’ ακριβώς την πηγή και την διαδρομή που χρησιμοποίησε η ποσότητα
κοβαλτίου που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των μπαταριών του ηλεκτρικού του αυτοκινήτου. Είναι γνωστό ότι η προέλευση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των μπαταριών ιόντων λιθίου αποτελεί μεγάλη πρόκληση ως προς την βιωσιμότητα των τελευταίων. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain βελτιώνει σε σημαντικό βαθμό την διαφάνεια ως προς την προμήθεια των πρώτων υλών, ενώ οι πληροφορίες σχετικά με την προέλευση αυτών δεν μπορούν να αλλάξουν ή να αλλοιωθούν χωρίς αυτό να μην γίνει αντιληπτό.

   Η σουηδική εταιρεία έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με τις δύο προμηθεύτριες εταιρείες μπαταριών της, την κινεζική CATL και την νοτιοκορεάτικη LG Chem, όπως επίσης και με εταιρείες που ειδικεύονται στο blockchain, με σκοπό την μέγιστη δυνατή ιχνηλασιμότητα του κοβαλτίου που χρησιμοποιείται στα μοντέλα της, κάτι που θα ξεκινήσει να ισχύει από φέτος.


      






Πηγή: Carcoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου