Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Οι γυαλιστερές μεμβράνες θεωρείται λόγος ακινητοποίησης του οχήματος από την Γερμανική Αστυνομία


   Την μόδα των τελευταίων ετών με τις μεμβράνες επικάλυψης για τα αυτοκίνητα, φαίνεται ότι δεν συμμερίζονται οι Γερμανικές Αρχές, τουλάχιστον όχι για όλους του τύπους αυτών. Πρόσφατα, αστυνομικοί στο Dusseldorf κατάσχεσαν, για περαιτέρω έρευνα, μία BMW X5 M η
οποία είχε επικαλυφθεί με χρυσή γυαλιστερή μεμβράνη τύπου καθρέπτη. Ο λόγος, σύμφωνα με τους ίδιους, ήταν ότι ο συγκεκριμένος τύπος προκαλεί υπερβολική αντανάκλαση του φωτός που προσπίπτει πάνω της, με αποτέλεσμα να τυφλώνονται οι υπόλοιποι οδηγοί. Στην συγκεκριμένη X5 M, η οποία ανήκε σε έναν 30-χρονο από το Κόσοβο, οι Γερμανοί αστυνομικοί επεσήμαναν δύο επιπλέον παρανομίες, τις τοποθετημένες σκούρες μεμβράνες στα πίσω φωτιστικά σώματα, καθώς και κάποιες επισκευές στις σωληνώσεις των εξατμίσεων.


   Παρόμοιο περιστατικό είχε προηγηθεί στις αρχές του έτους στην Γερμανία, όταν οι Αρχές της χώρας αφαίρεσαν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας μίας Porsche Panamera, η οποία ήταν επίσης καλυμμένη με χρυσή γυαλιστερή μεμβράνη. Τότε είχε ζητηθεί από το ιδιοκτήτη της “χρυσής” Panamera να αφαιρέσει την επίμαχη μεμβράνη προκειμένου να επιτραπεί εκ νέου η κυκλοφορία του αυτοκινήτου του.







 

Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου