Τρίτη 24 Απριλίου 2018

To FL Electric είναι το πρώτο ηλεκτρικό φορτηγό παραγωγής της Volvo Trucks


   Η Volvo Trucks παρουσίασε το πρώτο της φορτηγό που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για το Volvo FL Electric, το οποίο αποδίδει 248 ίππους και 425 Nm ροπής, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με δύο έως και έξι μπαταρίες λιθίου, ανάλογα της απαιτήσεις του πελάτη
. Οι τελευταίες μπορούν να αποθηκεύσουν από 100 έως 300 kWh ηλεκτρικής ενέργειας, προσφέροντας έως 300 χλμ. αυτονομίας. Με τη χρήση ταχυφορτιστή, το FL Electric μπορεί να φορτιστεί σε 1 έως 2 ώρες, ενώ με σύνδεσή του σε οικιακή παροχή, η πλήρης φόρτισή του απαιτεί 10 ώρες. Η χρήση του πρώτου αυτού ηλεκτρικού φορτηγού της Volvo Trucks είναι κυρίως για αστικές διανομές εμπορευμάτων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Volvo Trucks κ. Claes Nilsson, το FL Electric αποτελεί το πρώτο μοντέλο μιας σειρά ηλεκτρικών εμπορικών οχημάτων που θα παρουσιάσει η εταιρεία, τα οποία στοχεύουν τις πόλεις εκείνες που προωθούν την βιώσιμη αστική ανάπτυξη, μέσω των ηλεκτροκίνητων εμπορικών μεταφορών.



   Μπορεί η Volvo να βρίσκεται υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κινεζικής Geely, όμως η Volvo Trucks που ειδικεύεται στη κατασκευή εμπορικών οχημάτων, παραμένει ανεξάρτητη εταιρεία, μέλος του ομίλου Volvo Group, στον οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η Renault Trucks, αλλά και η Mack.


Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου