Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Το εργοστάσιο της Bentely στο Crewe θα διαθέτει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Μ. Βρετανία


   Αποσκοπώντας σε πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον, αλλά και για την ίδια, η Bentley έχει ξεκινήσει ήδη τις εργασίες εγκατάστασης 10.000 νέων φωτοβολταϊκών μονάδων στο εργοστάσιό της στο Crewe της Μ. Βρετανίας. Αυτές θα τοποθετηθούν ως στέγαστρα στο χώρο
στάθμευσης αυτοκινήτων του εν λόγω εργοστασίου παρέχοντας σκίαση σε 1.378 θέσεις. Η παραγωγική τους ικανότητα θα φτάνει τα 2,7 MW ηλεκτρικής ενέργειας, καλύπτοντας το ¼ των αναγκών του εργοστασίου σε ηλεκτρικό ρεύμα. Το γεγονός αυτό από μόνο του, πέραν του άμεσου οικονομικού οφέλους για την Bentley που θα δει το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου της να μειώνεται, θα βοηθήσει και στην μείωση των εκπομπών CO2 από την κατασκευαστική διαδικασία των μοντέλων της.

   Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των 10.000 φωτοβολταϊκών μονάδων σε έξι μήνες, το εργοστάσιο της Bentley στο Crewe θα αριθμεί συνολικά 20.815 αντίστοιχες μονάδες στις εγκαταστάσεις του, από τις οποίες θα καλύπτονται τα 2/3 των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια. Το νέο αυτό φωτοβολταϊκό πάρκο θα αποτελεί και το μεγαλύτερο πλέον στην Μ. Βρετανία, ενώ το ρεύμα που θα παράγει ετησίως θα αντιστοιχεί στο ρεύμα που καταναλώνουν κατά μέσο όρο 1.750 νοικοκυριά.


Πηγή: Bentley

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου