Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Η Γερμανία αντιτίθεται στην απόφαση της Ε.Ε. για απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων με ΚΕΚ μετά το 2035

   Φαίνεται ότι τα σχέδια της Ε.Ε. για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν ήδη αρχίσει να… βουλιάζουν. Ως γνωστόν έχει ανακοινωθεί ότι από το 2035 θα απαγορευτεί η πώληση νέων μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, και θα επιτρέπεται η πώληση μοντέλων μόνο μηδενικών ρύπων.
Η Γερμανία, όμως, διαβλέπει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, με τη διαφορά ότι αυτοί θα μπορούν να λειτουργήσουν με συνθετικά καύσιμα εξασφαλίζοντας μεγάλη μείωση στις εκπομπές. Αυτό έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών της χώρας, Volker Wissing, σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια πρόσφατης ανεπίσημης συνάντησης Υπουργών από Ευρωπαϊκές χώρες σε περιοχή κοντά στο Παρίσι. Συγκεκριμένα, ο κ. Wissing ανέφερε ότι η Γερμανία θέλει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης και μετά το 2035, με τη διαφορά ότι αυτοί θα μπορούν να λειτουργήσουν με συνθετικά καύσιμα, καθώς δεν είναι δυνατόν η μελλοντική αυτοκίνηση να βασιστεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά μοντέλα και στα μοντέλα με κυψέλες υδρογόνου.

   Πριν λίγες ημέρες η Audi ανακοίνωσε ότι οι V6 πετρελαιοκινητήρες της που παράγονται από τα μέσα του Φεβρουαρίου θα μπορούν να λειτουργήσουν και με τη χρήση συνθετικών καυσίμων εξασφαλίζοντας μείωση εκπομπών CO2 μεταξύ 70 – 95%.

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου