Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Οι εργοστασιακές τιμές εκπομπών των plug-in υβριδικών είναι έως και 4 φορές χαμηλότερες από τις πραγματικές

   Η E.E. πρόκειται να θέσει πιο αυστηρά κριτήρια στο πρότυπο μέτρησης εκπομπών Worldwide Light Vehicles Testing Procedure (WLTP) ως προς τα plug-in υβριδικά μοντέλα από το 2025, καθώς αποδεικνύεται ότι οι εργοστασιακές τιμές εκπομπών τους είναι έως και τέσσερις φορές πιο χαμηλές
από τις εκπομπές τους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Πρόσφατη έρευνα του International Council for Clean Transportation (ICCT) συγκέντρωσε στοιχεία από 100.000 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα, κυρίως από εταιρικούς στόλους οχημάτων και ιστοσελίδες καταναλωτών που καταγράφουν την κατανάλωση των οχημάτων τους. Στα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας φάνηκε ότι τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα φορτίζονται πολύ λιγότερο συχνά και έχουν μικρότερες αυτονομίες από ότι δείχνουν τελικά οι επίσημες μετρήσεις σύμφωνα με το WLTP.

   Αν και το πρότυπο WLTP φαίνεται να είναι πιο αυστηρό από το προηγούμενο NEDC, το οποίο και αντικατέστησε ως πιο ρεαλιστικό πρότυπο περιλαμβάνοντας και μετρήσεις στο δρόμο εκτός των εργαστηριακών μετρήσεων, παρόλα αυτά στην κατηγορία των plug-in υβριδικών φαίνεται ότι δεν καταφέρνει να πλησιάσει τις πραγματικές εκπομπές της συγκεκριμένης κατηγορίας μοντέλων.

 

 

 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου