Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η BMW εξαγόρασε την Alpina

    Μία νέα εποχή ξεκινά για την Alpina, η οποία εξαγοράστηκε τελικά από την BMW, μετά από πάνω από 50 χρόνια μεταξύ τους σχέσης. Συγκεκριμένα, από τις 31 Δεκεμβρίου 2025, η Alpina θα ανήκει πλέον στην βαυαρική εταιρεία, ενώ μέχρι τότε οι δύο εταιρείες θα συνεργάζονται στενά, βάσει
σχετικής συμφωνίας. Οι εγκαταστάσεις της πρώτης στο Buchloe θα συνεχίσουν να λειτουργούν για πωλήσεις αυτοκινήτων και ανταλλακτικών, καθώς και για την πώληση διαφόρων αξεσουάρ. Η παραγωγή, όμως, των μοντέλων της Alpine θα μεταφερθεί σε κάποιο από τα εργοστάσια της BMW. Ήδη σήμερα, η κατασκευή των αυτοκινήτων της Alpina ξεκινά μερικώς σε εργοστάσιο της BMW, ενώ ολοκληρώνεται στις εγκαταστάσεις της πρώτης στο Buchloe.

   H Alpina ιδρύθηκε το 1965 από τον Burkhard Bovensiepen ως ένας οίκος που βελτίωνε τα μοντέλα της BMW, ώστε να είναι πιο γρήγορα και να έχουν καλύτερη οδηγική συμπεριφορά. Την δεκαετία του ’70 τα αυτοκίνητά της διέπρεψαν στους αγώνες και το 1983 η εταιρεία αναγνωρίστηκε ως ένας ανεξάρτητος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Από τότε, οι BMW και Alpina έχουν συνεργαστεί στενά, με την τελευταία να ξεχωρίζει από το τμήμα M Division της βαυαρικής εταιρείας, εστιάζοντας όχι τόσο στις απόλυτες επιδόσεις των μοντέλων της, αλλά περισσότερο στην μίξη επιδόσεων και πολυτέλειας.

  

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου