Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Εκτινάσσεται το κόστος κατασκευής μπαταριών, λόγω του Ουκρανικού

   Οι πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία δεν έχουν αυξήσει μόνο το κόστος των υγρών καυσίμων, αλλά και του νικελίου. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία, πέραν του λιθίου, για την κατασκευή των μπαταριών των ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων. Σύμφωνα με το
CNBC το Ανταλλακτήριο Μετάλλων του Λονδίνου (London Metal Exchange) σταμάτησε στις 8 Μαρτίου τις κινήσεις που αφορούν το νικέλιο, μετά από τον υπερδιπλασιασμό των τιμών των τρίμηνων συμβολαίων που έφτασαν τα 90.192 ευρώ ανά τόνο. Μάλιστα, ο ειδικός σε θέματα αυτοκινητοβιομηχανίας της Morgan Stanley Adam Jonas, είχε προειδοποιήσει από την Δευτέρα 7 Μαρτίου ότι μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα η τιμή του νικελίου είχε σημειώσει αύξηση κατά 67,2%, κάτι που μεταφράζεται σε 900 ευρώ επιβάρυνση για την παραγωγή ενός μέσου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

   Η The Wall Street Journal σημειώνει σε σχετικό της άρθρο ότι η Ρωσία παράγει το 5-6% του παγκόσμιου νικελίου, ενώ η παραγωγή της σε νικέλιο υψηλής καθαρότητας, που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες, αντιστοιχεί στο 17% της παγκόσμιας παραγωγής. Αν και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί εμπάργκο από τις Δυτικές χώρες ως προς εξαγωγές νικελίου από τη χώρα, οι μεταφορικές εταιρείες και οι έμποροι εμφανίζονται απρόθυμοι να προμηθεύσουν το συγκεκριμένο μέταλλο από τη Ρωσία.

  

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου