Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Φαίνεται ότι η πλήρως ηλεκτρική Porsche 911 είναι πιο κοντά από ότι αναμενόταν

    Όπως όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι και η Porsche έχει ήδη προσθέσει στη γκάμα της υβριδικά μοντέλα, καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό. Παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της ήθελαν την 911 να παραμένει ένα μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, για όσο αυτό θα
ήταν δυνατόν, επενδύοντας, μάλιστα, στην ανάπτυξη συνθετικών καυσίμων, προκειμένου όλες οι 911 που έχουν κατασκευαστεί και θα κατασκευαστούν με βενζινοκινητήρα να μπορούν να λειτουργούν και στο απώτερο μέλλον. Φαίνεται, όμως, ότι αυτό μπορεί και να έχει αλλάξει στους κόλπους της Porsche, αφού σε πρόσφατο δημοσίευμα στο γερμανικό περιοδικό Manager Magazin δεν γίνεται αναφορά μόνο σε μία επερχόμενη ηλεκτρική 911, αλλά και στο ότι αυτή θα διαθέτει μπαταρίες στερεού τύπου λιθίου. Αυτές θα κατασκευάζονται από την QuantumScape, μία εταιρεία στις ΗΠΑ μεγάλο ποσοστό της οποίας κατέχει η Volkswagen από το 2018, όταν επένδυσε σε αυτήν για πρώτη φορά 100 εκατ. δολάρια και το 2020 επιπλέον 200 εκατ. δολάρια.

   Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι η πλήρως ηλεκτρική 911 θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, κάτι που αν τελικά ισχύσει, σημαίνει ότι υπάρχει χώρος για μία ακόμη (τελευταία) γενιά του δημοφιλούς αυτού σπορ μοντέλου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

  


 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου