Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ανάκληση στα Plug-In υβριδικά του VW Group λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

   Περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως επηρεάζει η νέα ανάκληση που ανακοίνωσε η Volkswagen σε plug-in υβριδικά μοντέλα της ίδιας αλλά και των Audi, Seat και Skoda. Αιτία της συγκεκριμένης ανάκλησης είναι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς στο όχημα, λόγω προβλήματος
ηλεκτρικής μόνωσης της μπαταρίας του υβριδικού συστήματος. Οι υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να αναπτύξει η υψηλής τάσης μπαταρία κατά τη χρήση ή τη φόρτισή της είναι δυνατόν να αποτελέσουν την αιτία ανάφλεξης, σε περιπτώσεις που η ειδική ασφάλεια που υπάρχει για περιπτώσεις υπέρτασης δεν δουλέψει σωστά. Ήδη μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 16 περιπτώσεις πυρκαγιών σε plug-in μοντέλα του VW Group στην Γερμανία, λόγω αυτού ακριβώς του φαινομένου.

   Τα μοντέλα της Volkswagen που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι τα Passat, Golf, Tiguan και Arteon σε συνολικό αριθμό αυτοκινήτων 42.300, ενώ αντίστοιχα από πλευράς Audi είναι 24.400 αυτοκίνητα. Ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποια και πόσα αυτοκίνητα των Seat και Skoda επηρεάζονται από την ανάκληση.

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου