Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

H Mazda λανσάρει δύο νέους εξακύλινδρους κινητήρες βενζίνης 3,0 και πετρελαίου 3,3 λίτρων

   Κόντρα στο ρεύμα φαίνεται να πηγαίνει η Mazda, που θέλει σήμερα οι εταιρείες να μειώνουν τους διαθέσιμους κινητήρες εσωτερικής καύσης που διαθέτουν, ενώ σε αυτούς που ήδη υπάρχουν να μειώνουν τη χωρητικότητά τους και τους κυλίνδρους τους. Η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει

μία νέα σειρά κινητήρων εσωτερικής καύσης, η οποία, όμως, θα είναι και η τελευταία που θα εξοπλίσει μοντέλα της. Πρόκειται για έναν εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 3,0 λίτρων και έναν επίσης εξακύλινδρο σε σειρά πετρελαίου με χωρητικότητα 3,3 λίτρων. Η Mazda ανακοίνωσε ότι, τόσο ο βενζίνης, όσο και ο πετρελαίου τηρούν τις προδιαγραφές που θα ορίζει το επερχόμενο ιδιαίτερα αυστηρό πρότυπο εκπομπών Euro7, του οποίου τα απαιτούμενα όρια θα ανακοινωθούν από την Ε.Ε. τον ερχόμενο Ιούλιο και η ισχύς του θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στην τρέχουσα δεκαετία. Η επιλογή μεγάλων χωρητικοτήτων έγινε προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη πτώση στην ιπποδύναμη και στην αποδιδόμενη ροπή, οι τιμές των οποίων μειώνονται λόγω του απαιτούμενου περιορισμού των εκπομπών.

   Αν και δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα ακόμη τεχνικές λεπτομέρειες για τον τρίλιτρο κινητήρα βενζίνης, ο SkyActiv-D πετρελαιοκινητήρας θα αποδίδει 228 ίππους και 500 Nm ροπής, ενώ στην ήπια υβριδική έκδοσή του η απόδοση αυξάνει στους 251 ίππους και στα 550 Nm ροπής. Με τον ερχομό του τελευταίου στην ευρωπαϊκή αγορά, θα είναι ο πιο μεγάλος σε χωρητικότητα diesel που θα πωλείται στην Ευρώπη.

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου