Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

To μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής diesel κινητήρων στον κόσμο θα κατασκευάζει πλέον αποκλειστικά ηλεκτροκινητήρες

    Με τις πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων μοντέλων να έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση τα τελευταία χρόνια, λόγω του dieselgate και των απαγορεύσεων της κυκλοφορίας τους που υιοθετούν ολοένα και περισσότερες πόλεις, οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ποντάρουν στην
ηλεκτροκίνηση. Άλλωστε δεν τους αφήνεται και άλλη επιλογή από πλευράς Ε.Ε. η οποία σκληραίνει ολοένα και περισσότερο τις προδιαγραφές ρύπων για τα νέα μοντέλα. Ο νεοσυσταθείς όμιλος Stellantis αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή πετρελαιοκινητήρων στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατασκευής diesel κινητήρων στο κόσμο. Πρόκειται για το εργοστάσιο στο Tremery της Γαλλίας που ανήκε μέχρι πρότινος στο PSA Group. Η ετήσια παραγωγή για το 2021 αναμένεται να φτάσει τους 180.000 ηλεκτροκινητήρες, ενώ μέχρι το 2025 η ετήσια παραγωγή υπολογίζεται να έχει φτάσει τις 900.000 μονάδες.

  Το πρόβλημα για τους εργαζόμενους στο εν λόγω εργοστάσιο είναι ότι η κατασκευή ενός ηλεκτροκινητήρα είναι πολύ πιο απλή διαδικασία σε σχέση με την κατασκευή ενός πετρελαιοκινητήρα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται και λιγότεροι εργαζόμενοι στην γραμμή παραγωγής. Παρόλα αυτά, η διοίκηση της Stellantis έχει δεσμευτεί να μην προβεί σε απολύσεις προσωπικού, με την μείωση αυτού να γίνεται βαθμιαία μέσω των συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των νέων προσλήψεων.

 


 

 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου