Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

H Daimler «σπάει» σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες

    Σε μία εκ βάθρων εταιρική αναδιοργάνωση προχωρά η Daimler, με στόχο να δημιουργηθούν τελικά δύο εταιρείες, προκειμένου να “ξεκλειδωθούν όλες οι επιχειρηματικές δυνατότητες” του ομίλου. Από την μία πλευρά θα υπάρχει η εταιρεία Daimler Truck που θα ασχολείται με τον
σχεδιασμό και κατασκευή λεωφορείων και φορτηγών. Αυτή θα διαθέτει δική της πλήρως ανεξάρτητη ομάδα διαχείρισης, καθώς και την δική της εταιρική διοίκηση συμπεριλαμβανομένου ενός ανεξάρτητου προέδρου και ενός εποπτικού συμβουλίου. Η δεύτερη εταιρεία θα ονομαστεί Mercedes-Benz Cars & Vans, καταργώντας για πρώτη φορά τον τελευταίο αιώνα την ονομασία Daimler, η οποία θα περιλαμβάνει τα αυτοκίνητα και τα ελαφριά επαγγελματικά μοντέλα.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Daimler Ola Källenius, η συγκεκριμένη απόφαση ορόσημο για τον γερμανικό όμιλο οφείλεται στις μεγάλες αλλαγές που έχουν αρχίσει να συμβαίνουν στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Η διάσπαση σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες θα δώσει την δυνατότητα σε κάθε μία από αυτές να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά, διαθέτοντας ισχυρή ρευστότητα και απαλλαγμένες από τους περιορισμούς της λειτουργίας εντός ενός ομίλου με ετερογενείς δραστηριότητες.

 

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου