Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Αυτό είναι το πρώτο τροχόσπιτο ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

    Αν είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, αυτό είναι διακοπές με ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο. Και ο λόγος είναι προφανώς η δραματική μείωση της αυτονομίας, καθώς τα τροχόσπιτα έχουν αρκετό βάρος, ενώ παράλληλα συνήθως δημιουργούν
μεγάλες αεροδυναμικές αντιστάσεις λόγω του σχεδιασμού τους. Μία λύση σε αυτούς που θέλουν να κάνουν διακοπές με τροχόσπιτο οδηγώντας ηλεκτρικό αυτοκίνητο, χωρίς να περιορίζονται από την αυτονομία αυτού, δίνει η Polydrops, που ειδικεύεται στην κατασκευή ρυμουλκούμενων τροχόσπιτων από το 2017, με το νέο της μοντέλο P17A. Αν και πρόκειται ουσιαστικά για ένα τρέιλερ που επιτρέπει κατά βάση την φιλοξενία δύο ατόμων αποκλειστικά για ύπνο, παρόλα αυτά καταφέρνει για παράδειγμα να μειώσει την αρχική αυτονομία ενός 2021 Tesla Model 3 Long Range κατά μόλις 20% με 25%.


    Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου τροχόσπιτου, ώστε να δημιουργεί όσο το δυνατόν λιγότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις, τόσο πάνω από αυτό, όσο και από κάτω του, λαμβάνοντας υπόψιν και τους στροβιλισμούς του αέρα που δημιουργούνται και από το αυτοκίνητο. Διαθέτει πλήρη κλιματισμό, LED εσωτερικό φωτισμό, πρίζα 12 Volt, 2 USB θύρες για φόρτιση συσκευών, ενώ προαιρετικά μπορεί να εξοπλιστεί με Bluetooth ηχεία, καθώς και με ψυγείο και κουζίνα στο πακέτο Kitchenette Module. Την τροφοδοσία με ρεύμα όλων αυτών αναλαμβάνει συστοιχία μπαταριών χωρητικότητας 2,4 kWh, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και μεγαλύτερες μπαταρίες χωρητικοτήτων 4,8 kWh και 12 kWh. Η τελευταία μπορεί να εξασφαλίσει το απαραίτητο ρεύμα για 6 ημέρες. Τέλος, μεταξύ άλλων μπορεί να εξοπλιστεί και με φωτοβολταϊκά πάνελ 260 Watt ή 520 Watt. H τιμή του P17A στην βασική του έκδοση ξεκινά από τα 24.990 δολάρια.


 

 

Πηγή: InsideEVs


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου