Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Οι Cherokee ζητούν από την Jeep να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα τους στο γνωστό μοντέλο της

  Είναι η πρώτη φορά που η εθνότητα των Cherokee των ΗΠΑ ζητάει επίσημα από την Jeep να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομά τους στο γνωστό εκτός δρόμου μοντέλο της. Σύμφωνα με συνέντευξη που παραχώρησε ο πρόεδρος των Cherokee Chuck Hoskin Jr. στο Car And Driver, o

ίδιος δεν αμφισβητεί τις καλύτερες των προθέσεων από πλευράς της Jeep, όταν η τελευταία αποφάσισε αρχικά να χρησιμοποιήσει την ονομασία των συγκεκριμένων ιθαγενών ινδιάνων της Β. Αμερικής για το μεγάλο SUV της. Όμως, η αναγραφή του συγκεκριμένου ονόματος σε διάφορα τμήματα του αμαξώματος του αυτοκινήτου δεν τιμά σε καμία περίπτωση τα μέλη της συγκεκριμένης εθνότητας. Ο κ. Hoskin Jr. πρόσθεσε ότι η σημερινή εποχή στις ΗΠΑ είναι η κατάλληλη για να σταματήσουν εταιρείες και αθλητικές ομάδες να χρησιμοποιούν ονομασίες ιθαγενών της χώρας σε ονόματα, φωτογραφίες και μασκότ.

   Το συγκεκριμένο αίτημα, που κατατίθεται για πρώτη φορά επισήμως προς την Jeep, είναι αποτέλεσμα του αντιρατσιστικού κινήματος του 2020 που δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ, ενώ ήδη αθλητικές ομάδες που χρησιμοποιούν τέτοιες ονομασίες έχουν αρχίσει να τις αλλάζουν.

 

 

 

 

 

Πηγή: Car And Driver


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου