Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Αυτή η πάστα υδρογόνου μπορεί να αποτελέσει το καύσιμο για μοτοσικλέτες κυψελών καυσίμου

    Οι κυψέλες καυσίμου υδρογόνου αποτελούν μία αρκετά υποσχόμενη τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που στο άμεσο μέλλον μπορεί να ανταγωνιστεί ή ακόμη και να αντικαταστήσει τη σημερινή που βασίζεται σε μπαταρίες. Δεδομένου, όμως, του απαιτούμενου όγκου των δεξαμενών που
απαιτούνται για την αποθήκευση του υδρογόνου, που στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί το καύσιμο, η τεχνολογία αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί στις μοτοσικλέτες και στα μικρά αυτοκίνητα. Λύση σε αυτό το πρόβλημα φαίνεται να δίνει ένα πρωτοποριακό καύσιμο που εξελίσσει το ινστιτούτο Fraunhofer Institute for Manufacturing Technology and Advanced Materials (IFAM) που εδρεύει στη Δρέσδη της Γερμανίας. Πρόκειται για το PowerPaste, που αποτελεί μία πάστα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε κυψέλες καυσίμου. Αυτή η καύσιμη πάστα δημιουργείται από σκόνη μαγνησίου που αναμειγνύεται με υδρογόνο προκειμένου να δημιουργηθεί υδρίδιο του μαγνησίου, καθώς και με άλλους σταθεροποιητές. Όταν το PowerPaste αναμειχθεί με νερό, απελευθερώνεται αέριο υδρογόνο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην λειτουργία της κυψέλης καυσίμου, το οποίο προέρχεται όχι μόνο από την καύσιμη πάστα την ίδια, αλλά και από νερό.

    Το PowerPaste φαίνεται να είναι αρκετά σταθερό σε υψηλές θερμοκρασίες έως και 250ºC, ενώ θα μπορεί να πουληθεί και σε συσκευασίες φυσιγγίων, αν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σε μοτοσικλέτες.

 

 


 

 

Πηγή: RideApart


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου