Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Η Ε.Ε. δεν θα μπορεί να εισπράττει πλέον τα πρόστιμα από τους βρετανούς παραβάτες οδηγούς λόγω του Brexit

   Οι “παρενέργειες” του Brexit έχουν αρχίσει σιγά – σιγά να κάνουν την εμφάνισή τους, με κάποιες από αυτές να είχαν ήδη προβλεφθεί, ενώ κάποιες άλλες μάλλον όχι. Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. έχει μεταξύ άλλων και ως αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στην είσπραξη προστίμων
που καταγράφονται από κάμερες και αφορούν παραβιάσεις του ορίου ταχύτητας από βρετανούς οδηγούς που οδηγούν το αυτοκίνητό τους σε κάποια από τις χώρες της Ε.Ε. Και αυτό γιατί παύει πλέον να ισχύει η Κοινοτική Οδηγία Cross Border Enforcement για την Μ. Βρετανία, η οποία είχε θεσπιστεί το 2015 και επέτρεπε σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε. να μπορεί να διεκδικεί τα χρήματα των προστίμων για παραβιάσεις ορίου ταχύτητας από οποιοδήποτε ιδιοκτήτη οχήματος με πινακίδα κυκλοφορίας οποιασδήποτε χώρας της Ε.Ε., μιας και η Μ. Βρετανία εφ’ εξής δεν αποτελεί χώρα μέλος της Ε.Ε.

    Αυτό, βέβαια, έχει μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο για την Ε.Ε. η οποία θα χάσει τα έσοδα από τα πρόστιμα αυτά. Μεγάλη “χαμένη”, για παράδειγμα, θα είναι η Γαλλία, την οποία πολλοί βρετανοί επισκέπτονται κάθε χρόνο με τα οχήματά τους. Σύμφωνα με το βρετανικό AutoExpress, ετησίως περισσότερα από 500.000 πρόστιμα στην Γαλλία αφορούν σε παραβίαση των ορίων ταχύτητας από βρετανούς οδηγούς, κάτι που αντιστοιχεί σε έσοδα της τάξης των περίπου 60 εκατ. ευρώ.

 

 

 

Πηγή: AutoExpress

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου