Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

H Toyota θα παρουσιάσει δύο πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταρίες εντός του 2021

   Η Toyota έχει ρίξει το βάρος της τα τελευταία χρόνια στην υβριδική τεχνολογία, παραμελώντας πλήρως την κατηγορία των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων με μπαταρίες. Πλην βεβαίως του Mirai, που ναι μεν είναι πλήρως ηλεκτρικό, όμως βασίζεται στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου

υδρογόνου για την παραγωγή του απαραίτητου ηλεκτρικού ρεύματος που απαιτείται για την κίνησή του. Φαίνεται, όμως, ότι παρόλο που ο ίδιος ο Πρόεδρος της εταιρείας Akio Toyoda δείχνει να μην συμμερίζεται την φρενίτιδα των ανταγωνιστών του για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες, κάτι που δήλωσε ευθαρσώς στην τελευταία ετήσια συγκέντρωση του Συνδέσμου Ιαπώνων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, είναι μονόδρομος για την Toyota η δημιουργία των δικών της BEV (Battery Electric Vehicle) και μάλιστα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

    Έτσι, λοιπόν, ότι η Toyota σχεδιάζει ήδη δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα της με μπαταρίες τα οποία και θα παρουσιάσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όμως περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν ανακοινωθεί σχετικά με αυτά. Το σίγουρο είναι ότι η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει την πλατφόρμα e-TNGA που είναι σχεδιασμένη ειδικά για ηλεκτρικά μοντέλα με μπαταριές. Σύμφωνα με το Automotive News το ένα εξ αυτών θα είναι SUV, ενώ η Lexus επίσης μπορεί να παρουσιάσει και αυτή το πρώτο της BEV μοντέλο.

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου