Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Η Lotus τερματίζει την παραγωγή των Elise και Exige με ειδικές Final Edition εκδόσεις αυτών

   Η παρουσίαση του ηλεκτρικού hypercar μοντέλου Evija σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής για την βρετανική Lotus, φέρνοντας τις Elise και Exige στο τέλος της εμπορικής τους πορείας. Από το 1996 που παρουσιάστηκε η πρώτη Elise, ακολουθούμενη από την πιο
σκληροπυρηνική Exige τέσσερα χρόνια αργότερα, τα συγκεκριμένα μοντέλα αποτέλεσαν τα πιο δημοφιλή της εταιρείας, ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία του ιδρυτή της Lotus Colin Chapman “απλούστευσε, έπειτα πρόσθεσε ελαφρότητα” στο σχεδιασμό και την κατασκευή τους. Και δεν υπάρχει καλύτερος αποχαιρετισμός για τα συγκεκριμένα μοντέλα από μια ειδική τελευταία έκδοση αυτών. Μάλιστα, αυτές θα έχουν και την μεγαλύτερη γκάμα εξοπλισμού που γνώρισαν ποτέ οι “σπαρτιάτικες” Elise και Exige.

    Έτσι η έκδοση Elise Sport 240 Final Edition αντικαθιστά την Elise Sport 220, με επιπλέον 23 ίππους, κάνοντας τον υπερτροφοδοτούμενο 1,8 λίτρων κινητήρα να αποδίδει συνολικά 240 ίππους, μειώνοντας τον χρόνο για επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 4,1 δευτ. Ως προς την Exige, η Final Edition θα αφορά τις εκδόσεις Sport 390, Sport 420 και Cup 430, οι οποίες θα συνεχίσουν να φιλοξενούν τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα 3,5 λίτρων της Toyota. Τέλος, και για την Evora, το τρίτο μοντέλο της σημερινής γκάμας της Lotus, προβλέπεται μία τελευταία Final Edition, με τον συνολικό αριθμό αυτοκινήτων της ειδικής αυτής τελευταίας έκδοσης που θα παραχθουν και από τα τρία μοντέλα να ανέρχεται στις 55.000 μονάδες.

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου