Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

H Porsche έχει ήδη πουλήσει 1 εκατ. Cayenne (+video)

  Το μοντέλο που αποτέλεσε, τουλάχιστον η πρώτη του γενιά, το συνώνυμο της “χλιδής” στην χώρα μας λίγο πριν την κρίση, δεν είναι άλλο από το πρώτο SUV της Porsche, το Cayenne. Μάλιστα, οι πωλήσεις του την περίοδο εκείνη ήταν οι μεγαλύτερες στην Ευρώπη, λες και το όνειρο του
Έλληνα ήταν ανέκαθεν να αγοράσει Porsche, αλλά μία που να μπορεί να μπαίνει σε αυτήν… όρθιος (πού να σκύβεις για να μπεις σε χαμηλά πραγματικά σπορ αυτοκίνητα, ιδίως μετά τα κοψίδια). Το συγκεκριμένο μοντέλο, εκτός από μεγάλο αριθμό πωλήσεων και προφανώς μεγάλα κέρδη σε μία δύσκολη περίοδο για την αυτοκινητοβιομηχανία, ήταν η αιτία για την άσκηση δριμύτατης κριτικής από μερίδα πιστών θαυμαστών της μάρκας, αφού ήταν η πρώτη κατασκευάστρια εταιρεία καθαρόαιμων σπορ μοντέλων που “αγκάλιασε” την κατηγορία των SUV. Αναμφίβολα το Cayenne, ιδιαίτερα στην έκδοση Turbo, αποτέλεσε το πρώτο πολυτελές SUV υψηλών επιδόσεων, δημιουργώντας μία νέα κατηγορία μοντέλων από το 2002 που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

   Η εκατομμυριοστή Cayenne πουλήθηκε σε πελάτη της Porsche στην Γερμανία. Πρόκειται για μία Cayenne GTS σε κόκκινο Carmine Red χρώμα, η οποία βγήκε στα τέλη του 2020 από την γραμμή παραγωγής του εργοστασίου στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.




   

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου