Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

H Lancia επανέρχεται ως μία premium μάρκα στον νεοσυσταθέντα όμιλο Stellantis

   Τα τελευταία χρόνια, ο όμιλος Fiat Chrysler Automobiles είχε αποφασίσει να συρρικνώσει στο έπακρο την εμπορική δραστηριότητα της Lancia αποκλειστικά και μόνο στην Ιταλία. Το ένα και μοναδικό μοντέλο στην γκάμα της είναι η τρίτη γενιά του Ypsilon, που από το 2011
που πρωτοπαρουσιάστηκε παραμένει στην αγορά. Φαίνεται, όμως, ότι ο νέος όμιλος Stellantis, ο οποίος δημιουργήθηκε από το “πάντρεμα” των Fiat Chrysler Automobiles και Groupe PSA, έχει πιο σημαντικά σχέδια για την ιστορική ιταλική μάρκα. Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα πρώτα στοιχεία σχετικά με τον Stellantis, ανάμεσα στα οποία είναι ότι η έδρα αυτού θα βρίσκεται στο Άμστερνταμ και διευθύνων σύμβουλος ολόκληρου του ομίλου θα είναι ο Carlos Tavares. Όσον αφορά τις 14 εταιρείες που θα ανήκουν πλέον στον Stellantis, η Lancia τοποθετείται στις “Premium” μαζί με τις Alfa Romeo και DS, ενώ διευθύνοντας σύμβουλος στην πρώτη θα είναι ο Luca Napolitano. Μάλιστα, η Lancia τοποθετείται ένα επίπεδο “ψηλότερα” και από τις Opel και Peugeot, με τις τελευταίες να αποτελούν τις “Upper Mainstream” εταιρείες του ομίλου.

    Περαιτέρω πληροφορίες δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί, πέραν του ότι η Lancia θα ανήκει στο ίδιο Σχεδιαστικό Τμήμα με τις Abarth, Alfa Romeo, Citroen, Ds, Fiat, Opel και Peugeot, με διευθυντή αυτού τον Jean-Pierre Ploue.


 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου