Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Η Toyota παρουσίασε την δεύτερη γενιά του πλήρως ηλεκτρικού της μοντέλου

  Ο πρόεδρος της Toyota κ. Akio Toyoda, επέκρινε σφοδρά σε πρόσφατη ομιλία του τα μέτρα που λαμβάνουν διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της χώρας του, ως προς τα μέτρα απαγόρευσης πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης στο
άμεσο μέλλον. Πολλοί έσπευσαν να “ερμηνεύσουν” την συγκεκριμένη στάση του προέδρου της Toyota ως απόρροια του ότι η εταιρεία του δεν διαθέτει πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι όντως διαθέτει πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και μάλιστα από το 2014, ενώ πρόσφατα παρουσίασε και την νέα, δεύτερη γενιά αυτού. Πρόκειται για το Toyota Mirai, το οποίο είναι μεν πλήρως ηλεκτρικό, όμως όχι τεχνολογίας BEV (Battery Electric Vehicle) με μπαταρίες, η οποία χρησιμοποιείται από όλες τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου FEV (Fuel-cell Electric Vehicle). To Mirai χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο, προκειμένου στις κυψέλες του να παράγεται ηλεκτρική ενέργεια, για την κίνησή του, και νερό, το οποίο απελευθερώνεται στο περιβάλλον.


   Η δεύτερη γενιά του Mirai κατασκευάζεται πάνω στην πλατφόρμα GA-L της Toyota, χάρη στην οποία οι κυψέλες καυσίμου έχουν τοποθετηθεί στο μπροστινό τμήμα του οχήματος, ενώ στην πρώτη γενιά ήταν τοποθετημένες κάτω από την καμπίνα των επιβατών. Αυτό βοήθησε στην αύξηση του χώρου για τους επιβάτες, στο καλύτερο ζύγισμα του οχήματος, αλλά και αύξηση της χωρητικότητας των δεξαμενών υδρογόνου υψηλής πίεσης. Το νέο Mirai αποδίδει 180 ίππους και 300 Nm ροπής με την αυτονομία του να έχει αυξηθεί από τα 502 χλμ. της προηγούμενης γενιάς, στα 650 χλμ.

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου