Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

H Alpine θα κατασκευάζει πλέον αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων

  Στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής στρατηγικής της Renault που φέρει την ονομασία “Renaulution”, η Alpine μετατρέπεται σε εταιρεία παραγωγής αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, τα οποία μάλιστα θα είναι και υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα με τις σχετικές
ανακοινώσεις, δημοσιεύτηκε και μία φωτογραφία, στην οποία παρουσιάζονται τρία μελλοντικά μοντέλα της Alpine. Το ένα φέρει την περιγραφή “for me” αποτελώντας πιθανότατα ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, το δεύτερο φέρει την περιγραφή “for us”, το οποίο δεδομένου του μεγαλύτερου ύψους του θα αποτελεί προφανώς ένα SUV, ενώ το τρίτο χαρακτηρίζεται ως “for the weekend” προϊδεάζοντας για κάποιο καθαρά σπορ μοντέλο, που θα αποτελέσει και τον διάδοχο του σημερινού A110. Το τελευταίο, μάλιστα, θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την Lotus, η οποία θα έχει ως αποκλειστικό στόχο της την δημιουργία ενός νέας γενιάς ηλεκτρικού σπορ μοντέλου. Το μοντέλο πόλης θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα CMF-B και το SUV την πλατφόρμα CMF-EV.

  Αν και δεν αποκαλύφθηκαν προς το παρόν πιθανές ημερομηνίες παρουσίασης των τριών αυτών μοντέλων, σίγουρα κάτι τέτοιο αναμένεται μέχρι το 2025, μιας και με βάση το χρονοδιάγραμμα που αφορά την Alpine, αυτή αναμένεται να καταστεί κερδοφόρος έως τα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

 

 


 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου