Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Η εγχώρια παραγωγή μπαταριών είναι επιτακτική για την επιβίωση της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

    Τις αγωνίες του για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας εν συνόλω στην Μ. Βρετανία μετέφερε πρόσφατα με σχετική επιστολή του το πρώην αφεντικό της Aston Martin Dr. Andy Palmer στον Πρωθυπουργό της χώρας Boris Johnson. Συγκεκριμένα, ο κ. Palmer τόνισε ότι είναι
επιτακτική η κατασκευή εργοστασίων μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντός της Μ. Βρετανίας, ειδάλλως οι εγχώριες εταιρείες θα αντιμετωπίζουν όχι μόνο σοβαρότατο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, αλλά και επιβίωσης. Ένας σημαντικός λόγος είναι το Brexit, το οποίο πιθανότατα να επιβάλλει σημαντικούς φόρους στην εισαγωγή μπαταριών από άλλες χώρες. Επίσης, ο κ. Palmer επεσήμανε και την απόφαση της Βρετανικής Κυβέρνησης να απαγορεύσει τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2030, κάτι που θα εκτοξεύσει τα επόμενα χρόνια τις ανάγκες των εγχώριων εταιρειών για μπαταρίες για τα επερχόμενα ηλεκτρικά τους μοντέλα. Μάλιστα, η Γερμανία, η Γαλλία και γενικότερα η Ε.Ε. έχουν ήδη ξεκινήσει να δείχνουν το ενδιαφέρον τους για μαζικές επενδύσεις σε εργοστάσια που θα κατασκευάζουν μπαταρίες, αλλά και διάφορα μέρη πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων.

     Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin υπολογίζει ότι αν τελικά δεν δημιουργηθούν τα κατάλληλα εργοστάσια παραγωγής μπαταριών, περίπου 800.000 εργαζόμενοι στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα χάσουν τη δουλειά τους. Ο ίδιος, τέλος, βλέπει το Brexit ως μία ευκαιρία να γίνουν ανταγωνιστικοί απέναντι σε τομείς της βιομηχανίας που θα σημειώσουν μεγάλη ανάπτυξη στο μέλλον.

 


 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου