Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

O κ. Koenigsegg δεν βλέπει με καλό μάτι τα SUV (+video)

   Πολλές μεγάλες εταιρείες που από την ίδρυσή τους κατασκευάζουν αποκλειστικά σπορ μοντέλα, πήραν αργά ή γρήγορα την απόφαση να προσθέσουν στην γκάμα τους και ένα (υψηλών επιδόσεων) SUV. Οι λόγοι σε όλες τις περιπτώσεις ήταν οικονομικοί, καθώς οι πωλήσεις και τα
κέρδη από τη συγκεκριμένη κατηγορία κυμαίνονται τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες πιο… ρομαντικές εταιρείες, που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να βάλουν ένα ογκώδες, άχαρο και σε καμία περίπτωση σπορ μοντέλο δίπλα στα μέχρι τώρα δημιουργήματά τους. Εκτός από την McLaren που δηλώνει ότι δεν πρόκειται να κατασκευάσει ένα SUV, το ίδιο δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Koenigsegg, κ. Christian von Koenigsegg. Ο ίδιος χαρακτήρισε την σχεδίαση ενός SUV υψηλών επιδόσεων ως κάτι “οξύμωρο”, λέγοντας ότι δημιουργείς κάτι που γνωρίζεις ότι θα συμπεριφέρεται άσχημα στο δρόμο και έπειτα προσπαθείς να διορθώσεις την οδηγική συμπεριφορά αυτού. Ο κ. Koenigsegg συμπλήρωσε ότι όλα τα χαρακτηριστικά ενός SUV, όπως το υψηλό αμάξωμα με το μεγάλο ύψος από το οδόστρωμα, το υψηλό κέντρο βάρους και οι μεγάλοι και βαρείς τροχοί, είναι πολύ δύσκολο να επιτύχουν την “σπορ συμπεριφορά” που ο ίδιος απολαμβάνει σε ένα σπορ μοντέλο.

   Ο κ. Koenigsegg θα μπορούσε, ίσως, να φανταστεί μία πιο ψηλή έκδοση του τελευταίου του τετραθέσιου hypercar, του Gemera, που να προσφέρει ταυτόχρονα εξαιρετικές επιδόσεις στο δρόμο, αλλά και τη δυνατότητα του να μπορεί ο οδηγός του να το απολαύσει οδηγώντας το σε περιβάλλον με αμμόλοφους.



 

 

 

 

Πηγή: Misha Charoudin/youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου