Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

H Lotus θα παρουσιάσει το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης

   Το hypercar μοντέλο της Evija καθώς και ένα αναμενόμενο SUV θα είναι τα πρώτα μοντέλα της Lotus που θα σηματοδοτήσουν και την αρχή μίας νέας “ηλεκτρικής” εποχής για την βρετανική εταιρεία. Φαίνεται, όμως πριν το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση και την εμφάνιση των δύο
νέων αυτών πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, η Lotus θα παρουσιάσει μέχρι το προσεχές καλοκαίρι και ένα τελευταίο μοντέλο της με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ως αποχαιρετισμό στα όπλα, το οποίο θα είναι και εντελώς διαφορετικό από τα γνωστά μέχρι σήμερα Elise, Exige και Evora. Την συγκεκριμένη είδηση αποκάλυψε το Automotive News Europe που επικαλείται πηγή μέσα στην εταιρεία που γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο εγχείρημα. Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου αυτού μοντέλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Lotus Phil Popham δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε το Automotive News Europe ότι το τελευταίο μοντέλο της εταιρείας του με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα διατεθεί σε τιμές που θα ξεκινούν από την βασική έκδοσή του στις 55.000 λίρες (περίπου 64.800 ευρώ) και θα φτάνουν τις 105.000 λίρες (περίπου 117.900 ευρώ) στις κορυφαίες εκδόσεις του.

   H παραγωγή του τελευταίου “συμβατικού” μοντέλου της Lotus αναμένεται να ξεκινήσει το 2022, όντας πολύ πιο φιλικό για καθημερινή χρήση από ότι τα σημερινά μοντέλα, ενώ θα μπορεί να διατεθεί σε όλες τις αγορές του πλανήτη.

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου