Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

H M. Βρετανία θέλει να επισπεύσει την απαγόρευση πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης πριν το 2040


   Χθες 31/07/2020 έληξε η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης που είχε δημοσιεύσει η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι φορείς να καταθέσουν την άποψή τους σχετικά με το αν μπορεί τελικά να επισπευστεί η επιβολή της απαγόρευσης
πώλησης νέων αυτοκινήτων με βενζινοκινητήρες, πετρελαιοκινητήρες, αλλά και υβριδικής τεχνολογίας, στη χώρα, νωρίτερα από το 2040 που έχει ήδη αποφασιστεί. Αυτό έγινε μετά από πιέσεις που δέχεται η βρετανική κυβέρνηση από περιβαλλοντικές οργανώσεις που θέλουν η συγκεκριμένη απαγόρευση να εφαρμοστεί αρκετά νωρίτερα από το 2040.

   Σε δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο διευθύνων σύμβουλος της ένωσης κατασκευαστών και εμπόρων οχημάτων SMMT (Society of Motor Manufacturers and Traders) κ. Mike Hawes ανέφερε ότι οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες πιθανότατα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν και να διαθέτουν μια επαρκή γκάμα πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το 2035, ενώ νωρίτερα κάτι τέτοιο μοιάζει σχεδόν αδύνατον. Και πάλι, κάποιες εταιρείες στην Μ. Βρετανία μπορεί να μην προλάβουν μέχρι το 2035 να διαθέσουν στην εγχώρια αγορά τα δικά τους ηλεκτρικά μοντέλα. Σύμφωνα με τον κ. Hawes, η μετάθεση της απαγόρευσης πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης νωρίτερα από το 2040 θα έχει τις ανάλογες κοινωνικές, βιομηχανικές και εμπορικές επιπτώσεις οι οποίες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν από το κράτος. Επίσης, αν και έχουν επιδοτηθεί αρκετά κεφάλαια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και την εισαγωγή της στην αγορά, παρόλα αυτά πρέπει να γίνουν και άλλες ενέργειες προκειμένου τα ηλεκτρικά οχήματα να γίνουν προσιτά και χρηστικά για τον καταναλωτή, ενώ θα πρέπει με την έναρξη της ισχύος της απαγόρευσης να έχουν δημιουργηθεί και οι απαραίτητες υποδομές.







Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου